1. Ana Sayfa
  2. Plastik Levhalar
  3. Oluklu Polikarbon ile Oluklu Polipropilen Levha Arasındaki Farklar Nelerdir?

Oluklu Polikarbon ile Oluklu Polipropilen Levha Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bizimde bayisi bulunduğumuz ve satışını gerçekleştirdiğimiz polikarbonat levha üreticilerinin UV dayanımı olmayan ve dış mekan için kullanılmayan bu yüzdende doğal hava şartlarına dayanıklılığı ve güneşe maruz kaldığında çatlaması ve solması ile sadece kırtasiye, ambalaj, gıda ve ilaç sektöründe kullanılan polipropilen levhalar normalde çatı kaplama ve sera yapımı için kullandığımız oluklu polikarbon levhalardan daha ucuzdur. Görünüşte oluklu polikarbonat levhalardan ayırt edemediğiniz bu pp levhalar ince levhalar olduğu için sizleri yanıltarak daha ucuza satılıyormuş gibi bir izlenim yaratabilir. Ancak doğrusu ve pp levhaların özellikleri aşağıdaki gibidir:

Çift Cidarlı Polipropilen Levha (PPMW)

Co-polimer polipropilen hammadde kullanımı sayesinde eksi derecelere de dayanımlı uygulama yapılabilme imkanı sağlayan, Karton, metal ve diğer rigid plastiklere göre daha fazla kullanım alanına sahiptir. Kolay işlenebilir, kırılmaya karşı dayanıklı, hafif, mukavemeti ve kimyasal dayanımı yüksek, matbaa edilebilir, gıda ambalajına da uygun levhalardır.

Çift Cidarlı Polipropilen Levha Özellikleri

Hafif ve dayanıklı, modern ve canlı görünümlü, kimyasallara dirençli, hijyenik ve sterilize edilebilir, anti-statik (isteğe bağlı), UV katkılı (isteğe bağlı), izolasyon özellikli, esnek, yıkanabilir, anti-toksit, kokusuz, sıvı geçirmez, baskı yapılır, yapıştırılabilir ve kaynatılabilir, şeffaf veya istenilen renkte üretilebilir, ekolojik, -30 ºC ile +90 ºC ısıya dayanıklıdır.

PP oluklu plastik levhalar darbeye ve neme dayanıklı, uzun süre kullanılabilir ve geri dönüşümlü olma özelliklerinden dolayı her çeşit paketlemelerde kullanılabilirler.

– Mukavemeti güçlüdür.
– Isı ile şekillendirilebilir.
– Pürüzsüz bir yüzeye sahiptir.
– Isıyı kendi içinde barındırmaz.
– Bakteri oluşumuna karşı dayanıklıdır.
– Üstün elektrik yalıtım özelliği vardır.
– Düşük oranda nem tutar.

Çift Cidarlı Polipropilen Levha Uygulama Alanları

– İnşaat, – Mobilya, – Beyaz Eşya, – Otomotiv, – Reklam, – İzolasyon Sera, – Gıda Ambalaj, – Kırtasiye, – Seperatör

Geleneksel karton ve benzeri ürünlere kıyasla pp oluklu plastik levhalar aşağıdaki özelliklere sahiptirler.

Karton ve benzeri ürünlerde aşınmadan dolayı oluşan tozlar pp oluklu plastik levhalarda oluşmaz, defalarca kullanılabilir özelliğe sahiptirler. Geri dönüşümlü olma özelliğinden dolayı yeniden hammadde olarak kullanılabilir. Sıcak ve soğuk suyla, hatta deterjanla da kolaylıkla yıkanabilirler, Kimyasal ajanlara (asitlere, bazlara, kimyasal tuzlara) dayanıklıdır, Açık havada atmosferik şartlardan etkilenmeden uzun süre dayanır. Şrink yapılırken, şrinkin yırtılmasına mani olurlar. Paketler daha kuvvetli olur, karton ve benzeri seperatörlerle taşınan teneke kutularda, nem ve rutubetten dolayı oluşan paslanmaya PP oluklu plastik separatörler imkan tanımaz, -30 ºC ile +90 ºC ısıya dayanıklıdır.

ENDÜSTRİYEL KUTULAR

PP oluklu plastik levha kutular darbeye ve neme dayanıklı, uzun süre kullanılabilir, geri dönüşümlü olma özelliklerinden dolayı her çeşit depolama ve paketlemelerde kullanılabilirler.

PP çift kat oluklu levhalar aşağıdaki sektörlerde de geniş kullanım alanları bulmaktadır;

– Buzdolabı sanayinde poliüretan izolasyonu nem kapmasına ve darbelerden deformasyona önlemek amacıyla buzdolabı arkasına panel olarak,
– Otomotiv sanayinde ses izolasyonunu sağlamak amacıyla üzeri kumaş kaplı olarak termoforming ile şekillendirilmiş tavan içi kaplaması, kapı içi döşemesi bagaj kaplaması olarak,
– Reklam sektöründe reklam levhalarında panel olarak,
– Beyaz eşya sanayinde arka yüzeyleri ve bazı parçaları koruyucu olarak,
– Mobilya sektöründe görülmeyen yüzeylerde kartonplak ve duralit yerine,
– İnşaat sektöründe kalıp olarak.

Görüldüğü gibi oluklu pp levhadan sadece UV dayanımı ve doğal şartlara karşı olan direnci ile öne çıkan polikarbonat levha`yı sizleri kandırarak farklı gösteren firmalardan uzak durmanız ve kesinlikle ürünün ışık geçirgenliği, ışığı homojen dağıtması, UV dayanımı ve filmini sormadan polikarbonat levha almayınız, yoksa aldığınız polikarbonat levha 10 yıl yerine 6 ayda çöp olur.

İletişim Formu